wij

 maken een

van uw

 schade

 afhandeling

Schadeherstel

Tijdens een afspraak leggen wij de schade aan uw auto vast. Op deze manier wordt duidelijk hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren, hoeveel het ongeveer gaat kosten en of er eventueel onderdelen besteld moeten worden. Wij maken hierbij altijd een aantal digitale foto's van de auto om de schade zo goed mogelijk vast te leggen. Daarna maken wij graag een afspraak om uw auto daadwerkelijk te repareren. Hiertoe geeft u een formele opdracht tot reparatie.

Als u ons opdracht geeft tot repareren, wordt er een officieel schaderapport opgesteld. Colorpoint stemt op basis van dat rapport de te verwachten kosten van de autoschade af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij. Eventueel schakelt Colorpoint een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Zodra Colorpoint toestemming heeft van alle betrokken partijen wordt begonnen met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgt Colorpoint tijdens de reparatieperiode voor passend vervangend vervoer.

Het herstel van de autoschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangt Colorpoint indien nodig ook plaatdelen. Kunststofdelen, zoals bumpers, worden eveneens hersteld waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.

Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangt Colorpoint de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden.

Na de plaatwerkerij, en eventueel het richten, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken betreft het opschuren van de plaatdelen en deze delen voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan. Colorpoint maakt daarbij enkel gebruik van watergedragen lakken die het milieu minder belasten.

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en voldoende droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een anti-corrosie middel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Colorpoint levert de auto pas af wanneer deze schoon is. Als u de auto komt ophalen informeert één van onze medewerkers u tenslotte over de uitgevoerde werkzaamheden. Mocht u later toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd naar Colorpoint bellen of mailen. Onze medewerkers helpen u graag verder.